Portretfoto’s laten maken

Bij een portret foto staat het leven van iemand als het ware even stil. De persoon in kwestie wordt uitgebeeld, waardoor veel details in het gezicht zichtbaar zijn. De herkenbaarheid van iemand is daarbij het belangrijkste.Wil jij ook een portret fotoshoot? Neem dan contact met mij op!

Meer informatie aanvragen >

potret foto

Portret foto

potretfotografie

Portretfoto

Portretfoto

Portretfotografie

Wanneer een portretfoto maken?

Portretfotografie vindt vaak plaats naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een klassenfoto, een jubileum of een familieportret. Binnen bedrijven worden ook vaak portretfoto’s gemaakt: dit wordt ook wel vaak benoemd als een zakelijk portret. Vaak vindt dit laatstgenoemde plaats in combinatie met bedrijfsfotografie. Een portret kan in deze situatie veel vertrouwen wekken, doordat mensen een beeld bij je hebben als persoon. Ook kinderen zijn interessant binnen de portretfotografie. Kinderen stralen vaak veel emotie uit, waardoor er prachtige beelden kunnen ontstaan.

Kosten portretfoto’s laten maken

Een portretfoto kost 75,- per persoon. Hierbij fotografeer ik 30 minuten bij mij in de studio of, in overleg, op locatie. De foto’s zijn in de kleur zwart/wit. Verder zorg ik voor een zorgvuldige nabewerking en ontvang je van mij vijf foto’s in hoge resolutie (via WeTransfer). Zie voor een helder overzicht ook onze prijslijst.

Bij meerdere personen kunnen we de wensen met elkaar bespreken en kan ik een pakket op maat voor jullie samenstellen.

Tips bij fotografie portret

Handige tips (die ik zelf overigens ook hanteer) binnen de portret fotografie zijn:
Leg verschillende gezichtsuitdrukkingen vast. Vooral kinderen lachen niet altijd op foto’s, maar dat is helemaal niet erg! Ook dromerige, verbaasde of andere gezichtsuitdrukkingen kunnen heel kenmerkend zijn voor een persoon en mooi beeldmateriaal opleveren.
Varieer in houding. Denk na of je iemand laat staan of zitten, maar ook waar diegene zijn ‘handen kwijt moet’. Als iemand het prettig vindt om met zijn of haar handen in de zij te gaan staan, dan is dat een mogelijkheid. Kies voor een houding die comfortabel is voor de persoon in kwestie.
Denk goed na over de belichting. In de studio is het verstandig om rekening te houden met (natuurlijke) belichting. Worden er buiten foto’s genomen, houd dan rekening met de weersomstandigheden op dat moment.

Portretfotografie voor jou

Ben jij op zoek naar een portret fotograaf? Ik help je graag verder. Neem gerust contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.