Geboortefotografie keizersnede

Een aardig nieuw beroep: bevallingsfotograaf. Dit gaan we veel vaker terug zien en ik ben er ook één van. Alleen richt ik mij met geboortefotografie alleen op GEPLANDE KEIZERSNEDES, dit omdat een geboortefotograaf 8 van de 10 keer in de nacht op pad moet (tja helaas begint een bevalling nou eenmaal vaak in de nacht) en het is super onvoorspelbaar, het kan een vlotte bevalling zijn maar ook hele lange.

Helaas is dat plan-technisch onhaalbaar, op mijn werk en thuisfront. Dus reserveer ik een beperkt aantal plekken in mijn agenda voor geboortefotografie en dan wel Geplande keizersnedes. Omdat die (vaak) makkelijker te plannen zijn, dus daarvoor heb ik iets meer ruimte.

Meer informatie aanvragen >

Bevallingsfotograaf bij MST Enschede

Ik ben één van de fotografen die een contract heeft getekend met het Medisch Spectrum Twente (Enschede) zodat ik mee mag de operatiekamers in, om jullie geboorte vast te mogen leggen.

 

Geplande keizersnede baby

Geplande keizersnede baby

Geplande keizersnede navelstreng

Geplande keizersnede navelstreng

Geplande keizersnede newborn

Geplande keizersnede newborn

Geplande keizersnede net bevallen

Geplande keizersnede net bevallen

Geplande keizersnede vasthouden

Geplande keizersnede vasthouden

Geplande keizersnede baby met mutsje

Geplande keizersnede baby met mutsje

Waarom geboortefotografie?

Ik ben zelf moeder van twee kindjes en heb dus ook bevallingen mogen meemaken. Bevallen was voor mij het bijzonderste dat ik ooit heb mogen doen. Alleen wat mij ook is bijgebleven, is dat er op die dag heel veel langs me heen ging (ook hoor ik dit van veel vrouwen om mij heen). Bij de eerste dacht ik thuis te gaan bevallen en moest ik uiteindelijk toch naar het ziekenhuis. Bij de tweede dacht ik, ben mooi de situatie vast voor.. ik ga lekker in het ziekenhuis bevallen. Je raad het al, die ging zo snel dat ik gelukkig mijn bed nog kon halen. Ik kreeg bij allebei de keren maar de helft mee. Had geen idee wie er wel of niet in de ruimte stonden en als ik even heel eerlijk ben, dat had me ook op dat moment allemaal niet meer uitgemaakt.

Ik zat, zoals men dat zo mooi noemt, helemaal in mijn eigen bubbel. Wat op dat moment niet bij me binnenkwam, is wél gevangen in de foto’s. Voor mij was het ook een stukje verwerking, om die foto’s terug te zien. Ik ga voor jullie ook alle dierbare momenten en emoties die daar bij horen, vast leggen. Zo kunnen jullie altijd weer even terug naar dat moment.

We gaan in eerste instantie afspreken om even kennis te maken. Het is fijn dat ik tijdens “de bevalling” mezelf niet hoef voor te stellen. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat er een klik is aan beide kanten. Je laat natuurlijk niet zomaar iemand bij één van de intiemste en bijzonderste gebeurtenissen uit je leven bij.

Als deze kennismaking aan beide kanten even prettig is, blijven we contact houden over de vordering van je zwangerschap. Wanneer jullie de datum weten van de keizersnede plan ik die dag vrij. We ontmoeten elkaar in het ziekenhuis en gaan te werk hoe we het onderling hebben besproken. Ik blijf nog ongeveer 1-2 uur na de bevalling dan maak ik nog wat foto’s van jullie als kersverse ouders, het aankleden, wegen en meten van jullie kindje en wat er verder nog bij komt. Daarna zal ik jullie in alle rust laten genieten van jullie nieuwe wondertje en vertrek ik naar huis. Ik fotografeer altijd met bestaand licht, dus ik gebruik geen flitsers of andere lampen. Vaak is er in ziekenhuizen gelig licht, waardoor merendeel van de foto’s zwart/wit worden geleverd.

“Komen de foto’s van mijn bevalling altijd online?”
Tuurlijk ben ik trots op mijn werk en ik vind foto’s van bevallingen meer dan prachtig en puur. Dus natuurlijk deel ik die graag met de wereld! Maar als ik foto’s op mijn website en/of socialmedia wil zetten, gaat dat altijd in overleg en NOOIT zonder toestemming. Ik begrijp het zeker dat je sommige (of alle) foto’s niet op het internet wil hebben. Je kunt hierin van mij totale discretie en respect verwachten.

Jullie ontvangen van mij binnen enkele dagen de factuur, die dient binnen 14 dagen betaald te zijn. Zodra de betaling binnen is, verstuur ik binnen twee weken de foto’s via WeTransfer. Ook ontvang je een usb met een mini album erbij. Mochten jullie een foto eerder willen gebruiken voor een geboortekaartje of sociale media, dan ontvangen jullie binnen een dag een aantal foto’s in online gallery waar jullie uit kunnen kiezen.

Mag ik bij jouw bevalling zijn?
Dan vind ik het een enorme eer om de geboortefotografie te doen! Het voelt voor mij echt als een cadeautje wanneer ik bij dit speciale moment in jullie leven aanwezig mag zijn. Willen jullie een aantal dagen na de geboorte van jullie kindje ook een newborn shoot? Dan kan dat! Kijk voor meer informatie op de newborn shoot pagina.

Voor meer informatie of als je vragen hebt mag je altijd vrijblijvend het contactformulier invullen.

Geplande keizersnede - € 689

$ 99

Per Month
  • vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • inclusief reiskosten (Enschede)
  • 150 foto’s (meeste in zwart/wit) in hoge resolutie
  • eerste voorproefje via WeTransfer verstuurd

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!
Bel of stuur een whatsapp berichtje naar 0628138310

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.